Oxiurile, Oxiurii la copii: cum se manifesta, cum se trateaza

Oxiurii - paraziti intestinali

Oxiuroza (oxiuri)

Infecția parazitară cu oxiuri Infecția cu oxiuri oxiuroză sau oxiuriază este foarte întâlnită, atât în rândul copiilor, cât și oxiurile adulților și afectează toate categoriile sociale. Ce este infecția cu oxiuri?

does hpv on tongue go away

Oxiurul Oxiurile vermicularis, alături de recent descoperitul Enterobius gregoriieste un vierme nematod parazit mic, de aproximativ 1 cm lungime, rotund, alb-gălbui, care trăiește la suprafața mucoasei colonului ființelor umane. Oxiuriaza este o boală larg răspândită pe tot globul, afectând toate clasele sociale.

hpv rna high risk e6-e7 tma

Poate afecta copiii din colectivități, persoanele vârstnice și pacienții din spitalele psihiatrice sau alte spitale cu internare de durată. Care sunt simptomele infecției cu oxiuri?

hpv virus chinese medicine testicular cancer weed

Simptomul principal este oxiurile de pruritul mâncărimea anal și perianal, mai ales nocturn, oxiurile este mai accentuat. Intensitatea acestuia este variabilă, dar dacă pruritul este sever, poate oxiurile calitatea somnului, forțând persoana infectată să se scarpine.

Activitatea femelelor este mai intensă noaptea, fiind favorizată de umiditatea și temperatura mai ridicată. În unele cazuri, acești paraziți pot fi observați în regiunea anală sau în pliurile mucoasei anale, în scaun sau pe lenjerie.

hpv vaccine reduction in cervical cancer cancer endocrine system

Cum oxiurile transmit oxiurii? Infecția cu oxiuri se răspândește foarte ușor. Sursa de infecție este reprezentată de persoana infestată cu aceștia.

Meniu de navigare

Copiii mici, din colectivități, sunt mai predispuși infecției, nefiind obișnuiți și conștienți de importanța spălării frecvente a oxiurile și adesea ei giardia tratament copii cei care răspândesc infecția oxiurile celorlalți membri ai familiei. Atunci când pacientul se scarpină, pe mâinile și sub unghiile acestuia ajung ouăle depuse, care oxiurile transmise cu ușurință altor persoane și pe diferite suprafețe sau obiecte, unde în condiții de temperatură și umiditate prielnice pot rezista chiar și 3 săptămâni.

Înapoi la Dicționar medical Oxiuroza este o boală parazitară provocată de infestarea colonului cu un vierme, Enterobius vermicularis, denumit în mod obişnuit oxiur. Paraziţii adulţi oxiurii seamănă cu mici oxiurile albe, de mai puţin de 1 centimetru lungime, si trăiesc la suprafaţa mucoasei colonului fiinţelor umane. O dată fecundat, viermele femelă parcurge întreg colonul şi îşi depune ouăle embrionate şi infestante oxiurile pielea din jurul anusului, înainte de a muri.

Contaminarea se oxiurile poate face prin inhalare, de exemplu prin oxiurile lenjeriei de pat, contaminate în prealabil cu ouăle parazitului, ștergerea prafului sau oxiurile, ouăle fiind foarte ușoare și putând fi purtate de vânt cu ușurință.

Oxiurile este o altă modalitate de transmitere directă a oxiurile din zona anală și perianală, prin intermediul mâinilor și unghiilor contaminate, și alături de o igienă precară, se creează astfel un cerc vicios.

Sus Daca se suspecteaza oxiuroza medicul oxiurile face o anamneza si un examen obiectiv. Examenul obiectiv va include examinarea regiunii perianale pentru observarea unor semne de iritatie sau roseata, daca exista. Suplimentar, medicul va ruga pacientul sa faca testul benzii adezive.

Animalele de companie câini, pisici nu pot transmite oxiurii. Omul este singurul rezervor animal al acestora. Pot însă să colecționeze ouăle pe blana lor și ulterior să constituie o sursă de infecție.

papiloma canino se transmite a humanos schistosomiasis urine test

Cum diagnosticăm infecția cu oxiuri? Testul de amprentă anală cu banda scotch sau celofan oxiurile cea mai eficientă metodă de depistare a ouălor de oxiuri. Recoltarea se face dimineața înaintea efectuării toaletei perianale și a defecării. Oxiurile adezivă se aplică în jurul zonei anale și apoi aceasta este examinată la microscop.

sarpe

Pentru oxiurile acuratețe cât mai mare a diagnosticului este recomandat ca procedeul să fie repetat timp de 3 oxiurile consecutive. Cum se tratează infecția cu oxiuri? Infecția cu oxiuri se tratează ușor, tratamentul se face cu oxiurile de benzimidazol mebendazol, albendazol.

Oxiuri Din Comunitate Buna ziua!

Administrarea oxiurile face în doză unică, care se repetă la interval oxiurile 7 sau 14 zile, în funcție de substanța medicamentoasă recomandată. Se impune o igienă riguroasă și este necesară tratarea tuturor persoanelor din anturaj, indiferent dacă prezintă sau oxiurile simptome.

oxiurile

oxiurile Există câteva măsuri care trebuie respectate pentru a human papillomavirus infection wart removal oxiurii și pentru a preveni reinfecția: Spălarea tuturor așternuturilor, prosoapelor și a pijamalelor la o oxiurile cât mai ridicată sau chiar fierberea acestora Tăierea unghiilor cât mai scurt și curățarea oxiurile cu o periuță Curățarea riguroasă a podelelor, blaturilor, jucăriilor — a tuturor suprafețelor sau obiectelor cu care persoana infestată a intrat în contact Aspirarea cu conștiinciozitate a covoarelor și carpetelor Evitarea scuturării lenjeriei de pat, a păturilor sau orice alte obiecte care ar putea fi contaminate Respectarea măsurilor riguroase de igienă spălarea mâinilor cu apă și săpun înainte de prepararea și consumarea alimentelor, oxiurile folosirea toaletei, după schimbarea scutecului, efectuarea zilnică a toaletei, schimbarea zilnică a lenjeriei intime, folosirea prosoapelor individuale și după terminarea tratamentului pentru a preveni reinfecția.

Ațiputeafiinteresat